Welkom in onze praktijk.

Bij Kine-Kruisem kunt u rekenen op deskundige zorg en persoonlijke aandacht voor uw gezondheidsbehoeften. Of u nu op zoek bent naar revalidatie na een blessure, pijnverlichting, of algemeen welzijn, wij staan voor u klaar met op maat gemaakte behandelingen.

Zorg op maat in onze nieuwe praktijk.

Met moderne faciliteiten en een deskundig team zorgen we ervoor dat je de best mogelijke zorg krijgt. Onze nieuwe praktijk is volledig uitgerust om aan al jouw behoeften te voldoen. 

Onze specialisaties.

Algemene (Orthopedische) Revalidatie

Na chirurgische ingrepen en letsels bevorderen we het herstel en werken we aan de heropbouw van kracht, mobiliteit, coördinatie, evenwicht, uithouding om de dagdagelijkse activiteiten terug zonder problemen te kunnen uitvoeren.

Ook voor de sportspecifieke functionele training na sportblessures kunt u bij ons terecht.

Aangewezen bij:

  • Chirurgie schouder, elleboog en pols/hand (bv rotatorcuff herstel, schouderprotese, instabiliteit van de schouder…)
  • Knie-, voet- en heupchirurgie (knie- en heupprothese, meniscusoperatie, kruisbandletsel…)
  • Orthopedische letsels die niet chirurgisch behandeld werden (kraakbeenletsel, meniscusproblematiek, enkeldistorsie, spierletsel, peesontsteking, frozen shoulder…)
Manuele Therapie

Bij manuele therapie worden door mobilisatietechnieken spieren en gewrichten losgemaakt. Via segmentale mobilisaties, manipulatie, tractie, stretching, fricties, triggerpuntbehandeling, specifieke krachttraining trachten we de functionele stoornis te herstellen en daardoor uw pijn weg te nemen.

We gaan ook op zoek naar de oorzaak van het ontstaan van die bepaalde stoornissen om alzo preventief te werken en recidief te voorkomen.

Aangewezen bij:

  • Rug- en nekklachten (artrose, blokkages)
  • Gewrichtspijnen
  • Spier-, pees- en zenuwproblematiek
  • Hoofdpijn
Dry Needling

Door langdurig in dezelfde houding te zitten of veel dezelfde beweging te herhalen kunnen triggerpoints in de spieren ontstaan. Ook stress kan aan de basis liggen van het ontstaan of het onderhouden ervan. Deze triggerpoints kunnen zowel lokale als uitstralingspijn veroorzaken.

Dry needling is een behandeltechniek waarbij een triggerpoint in de spieren met een fijn naaldje wordt aangeprikt. Doordat dit pijnlijk punt wordt aangeprikt kunnen de spiervezels zich beter ontspannen met een pijnvermindering tot gevolg.

Als het triggerpoint wordt aangeprikt, reageert de spier met een ‘Local Twitch Response’, dit kan aanvoelen als een elektrisch schokje doordat de spier even samentrekt. Dit gevoel is van korte duur.

Nadien kan er een gevoel van vermoeidheid of stijfheid aanwezig zijn, dit voelt een beetje zoals een blauwe plek. De napijn neemt geleidelijk af en na de behandeling kan je vaak al beter bewegen.

Relaxatie

Via craniosacrale technieken, ademhalingstechnieken, massage, bewerken van de viscerale ketting…proberen we de balans te herstellen tussen de orthosympathicus (het stresszenuwstelsel) en de parasympathicus (het ontspanningszenuwstelsel).

Aangewezen bij:

  • Hoofdpijn
  • Hyperventilatieklachten
  • Stress
  • Burn-out
  • Fibromyalgie
  • CVS
Behandelen van Temperomandibulaire dysfuncties

Bij Temperomandibulaire dysfuncties concentreren de klachten zich rondom het kauworgaan. Het kauworgaan bestaat uit het gebit, het kaakgewricht, de kauwspieren en de vaten en zenuwen die hierbij betrokken zijn.

De klachten aan dit orgaan die we scharen onder temperomandibulaire dysfunctie zijn vooral de volgende: pijn of vermoeidheid van de kauwspieren of het kaakgewricht, het niet goed kunnen sluiten of openen van de mond, het regelmatig ‘op slot’ schieten van de kaak (trismus),  hinderlijke krakende geluiden in de kaak bij het kauwen of praten, slijtage aan het gebit,  vanuit de kaken uitstralende hoofd-, oor- of kiespijn.

Manuele en intrabuccale technieken worden toegepast om deze dysfuncties en pijnklachten  aan te pakken.

Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens prenatale kinesitherapie wordt er gewerkt aan de volgende doelstellingen: bewustmaking van lichaamsveranderingen in houding, ademhaling, bekken en bekkenbodem. We leggen de nadruk op het stimuleren van gezonde sportieve activiteiten, voorbereiding tot bevallen en uitleg over het verloop van de bevalling.

Je krijgt ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en je maakt kennis met verschillende arbeidshoudingen, pershoudingen en perstechnieken.

Hoe beter een zwangere vrouw geïnformeerd is, hoe meer zelfzeker (en dus minder angstig) ze de bevalling zelf zal doormaken.

Daarnaast behandelen we ook de algemene klachten tijdens de zwangerschap (rugklachten en bekkenpijn, klachten ter hoogte van de bekkenbodem, oedeem van de benen,…).

Tijdens postnatale kinesitherapie wordt er gewerkt aan de volgende doelstellingen:

  • Bekkenbodemreëducatie: sluitfunctie urine, stabiliserende functie, ondersteunende functie, seksuele functie
  • Verstevigen van de buik- rug en bekkengordelspieren
  • Behandelen van een eventuele diastasis recti (opening tussen de buikspieren)
  • Houdingscorrectie
  • Littekenbehandeling na keizersnede
  • Controle lichaamsgewicht door voornamelijk conditietraining
  • Preventie postnatale klachten
Ademhalingskinesitherapie

Aan de hand van specifieke ademhalingstechnieken worden de longen van de patiënt zo snel mogelijk vrij gemaakt van overtollig slijm (mucus).   De patiënten leren het mucus zelf te lokaliseren, op dat niveau te gaan ademen zodat het mucus loskomt en verzameld kan worden, om ze dan efficiënt op te hoesten.

Bij baby’s en zuigelingen maken we gebruik van technieken zoals bouncing, thoraxaandrukkingen volgens Postiaux en houdingswissels. Zo zullen de handen van de therapeut hen verplichten om op zo een manier te gaan ademen dat de slijmpjes loskomen en dat ze deze dan ook kunnen gaan ophoesten.

Aangewezen bij:

  • Longaandoeningen (COPD, bronchitis, pneumonie,…)
  • Pre- of postoperatief bij buik- of thoraxoperaties (zoals hart- of longoperaties)
  • Revalidatie na opname op intensieve zorgen
  • Baby’s met bronchitis of andere luchtwegaandoeningen die gepaard gaan met slijmproductie
Vestibulaire dysfuncties

Duizeligheid en evenwichtsproblemen zijn een veel voorkomende klacht. Voornamelijk bij het ouder worden, komt deze klacht meer op de voorgrond. Ook bij jongere personen kan duizeligheid een ongemak vormen.

Duizeligheid kan veel oorzaken hebben en wordt door de patiënt vaak op verschillende manieren om schreven. Dit kan gaan van een tollend of draaiend gevoel ten opzichte van de ruimte, over ijlhoofdigheid tot een gevoel van onstabiliteit. Door middel van een grondig gesprek en een eenvoudig evenwichtsonderzoek kan men op zoek gaan naar de oorzaak.

Een belangrijk deel van alle duizeligheidsklachten kan gelinkt worden aan problemen in het evenwichtsorgaan of vestibulair orgaan. We spreken dan van ‘vertigo’. Dit kan door kinesitherapie en oefentherapie aangepakt worden.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende groepen:

  • Acute vertigo: Acute vertigo, Neuritis vestibularis
  • Periodische vertigo: BPPV (Benigne Paroxysmale Positie Vertigo),  Ziekte van Menière
  • Chronische vertigo: Bilaterale vestibulopathie, Presbyvesitubulopathie, Migraine vestibulopathie, Vestibulair Schwannoom, PPPD (Persistente Posturale, perceptuele Duizeligheid), MdDs (Mal de Debarquement Syndroom)

Maak een afspraak.

Bij Kine-Kruisem werken we uitsluitend op afspraak, die je gemakkelijk telefonisch of via mail kunt regelen.

We vragen je vriendelijk om de gemaakte afspraken te respecteren. Mocht je onverhoopt niet kunnen komen, laat het ons dan minstens 24 uur van tevoren weten. Anders zijn we helaas genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Voor je eerste consult vragen we je om je identiteitskaart, voorschrift, een vignet van de mutualiteit en eventuele onderzoeksresultaten (zoals scans, echo’s of RX) mee te nemen.

Als je een geplande ingreep hebt, neem dan vooraf contact met ons op. Dit helpt ons om jou efficiënt in onze planning op te nemen.

Onze behandelingen vinden bij voorkeur plaats in de praktijk, maar op doktersvoorschrift komen we ook bij je thuis in Ouwegem, Huise, Lede, Zingem, Lozer en Kruishoutem.

Betaling & Tarieven.

Betalen kan eenvoudig via overschrijving, contant of met de Payconiq app.

Na betaling ontvang je een getuigschrift voor de verstrekte hulp, waarmee je via jouw mutualiteit een gedeeltelijke terugbetaling kunt krijgen.

Houd er rekening mee dat wij niet geconventioneerd zijn.

Vanaf 1 januari 2024 gelden de volgende tarieven:

  • € 34 voor een kinesitherapeutische behandeling in onze praktijk.
  • € 36 voor een kinesitherapeutische behandeling aan huis.
  • Patiënten met een verhoogde tegemoetkoming betalen de conventietarieven.

Heb je vragen? We staan altijd voor je klaar!

Met ons team van jonge en dynamische therapeuten, bieden we gespecialiseerde zorg in zowel manuele als oefentherapie.

De gezichten achter de zorg.

Hoe kunnen we u helpen?

Heb je vragen of wil je een afspraak regelen? Aarzel niet om ons te contacteren. Vermeld steeds uw naam en de klacht, zoals aangegeven op het voorschrift. Dit zorgt voor een vlot verloop van uw eerste consultatie.

Kinesitherapie ​Kruisem

Algemene Kinesitherapie & Manuele Therapie

© 2024 Kine-Kruisem – Alle rechten voorbehouden.